Thursday, October 20, 2011

this is friend should be

..Assalammualaikum..

Malam khamis yang buat saya betul-betul terasa diri saya sangat-sangat sudah kembali ke real world saya. Rindu kat best friend dah terubat. Alhamdulillah. Huhu. Bersyukur sangat-sangat. Bunyi bahagia giler kan?

Macam jejak kasih dalam drama Nur Kasih. Haha.Boleh pulak kan?. Taknak la cerita apa yang exactly berlaku dekat saya and kawan-kawan saya. Just nak share something yang maybe boleh bukak hati or bukak mata tapi bukan bajula yang penting kan. Takmo takmo.

Pernah tak korang rasa korang susah sangat nak tell the truth tapi at the same time korang akan rasa bersalah? Huhu. Jawab-jawab. Perasaan macam ni akan buat korang rasa okay bila korang ignore, tapi korang takkan boleh nak ignore forever and ever. Sampai bila? Tak selesa kot hidup yang penuh dengan rasa bersalah. So adalah diisytiharkan jalan yang terbaik is tell the truth. Tell the truth kepada orang yang sepatutnya. Diorang boleh terima or tak tolak tepi dulu. Yang penting korang bagi tau and korang akan rasa lega sesangat. Lega yang memang macam dapat new life taw. Haiiiiii. Tak tau la macam mana nak explain.

Therefore ( Tiga titik. Haha. Macam math kan.. ) Apa-apa pun dalam life lagi selesa hidup dalam berterus terang, walaupun nasib kita kurang baik dari orang lain. Apa yang dah ditakdirkan dalam hidup kita, tu la yang terbaik untuk diri kita kan. Kalau setiap masa hidup senang je apa guna hidup kan. Anggapla apa-apa yang susah tu ujian and dugaan dari Maha Esa. So renung-renungkan dan selamat beramal......

Eceh.. Dah macam Ustazah Pilihan kat tv 9 pun ada. Huhu. Mana la tau kan. Okay guys. Love uols. Mak kata lepas update blog tidur. Okay mak. Nak tidur la ni.

2 comments:

  1. assalamualaikum .

    saya SantaClown @ Founder D3SiG . sebagai yang baru di dunia blogging ini , saya ingin meminta tolong kepada anda untuk membantu kami dalam mempromosikan servis terbaru kami iaitu D3SiG . dalam catalan , desig membawa maksud wish (harapan) . di web kami , kami menerima perMINTAan yang diminta dan akan usaha untuk menunaikannya . setiap permintaan dicas serendah RM10.00 sahaja .

    datanglah lawat ke blog kami untuk maklumat yang lebih lanjut.

    http://d3sig-ing.blogspot.com/

    ikhlas,
    SantaClown .

    ReplyDelete
  2. Hi! Blogwalking here!

    Sorry i made this comment, but your background quite complex and as a reader, it difficult for me to read! i hope it ok for me to comment on this!

    Sorry & thanks! :)

    ReplyDelete